Tijdens onze driedaagse workshops maakt u kennis met beeldhouwen en kunt u dieper op de materie ingaan. U kunt na afloop met een afgewerkt beeld naar huis!

wordt tot nader bericht niet georganiseerd

 

 

 

Cursusplanning Zomercursus Weelde 2021

 

Door de bij voortduring onzekere situatie ivm Corona maatregelen is er dit jaar geen planning voor de zomercursussen. Mocht er iets veranderen dan laten we dat op deze pagina weten. Check regelmatig als u op de hoogte wilt blijven.

 

Er wordt gewerkt in zachte tot harde steen. We besteden speciale aandacht aan het gezond en veilig beeldhouwen. De techniek van het steenbewerken is naast het ruimtelijk vormgeven ook een belangrijk aspect van de cursus.

Ook zeer geschikt voor de cursist die verdieping van zijn werk beoogt. Door de langere tijd dat u met het proces van het beeldhouwen bezig bent voegt u weer een belangrijke ervaring toe aan uw kennis en kunde.

De cursus is inclusief het gebruik van de gereedschappen van BICK Art Supplies. Er wordt  in een informele en ontspannen sfeer in de vrije natuur gewerkt op onze cursuslocatie in de plaats Weelde nabij de Nederlandse grens (ca 3 km vanaf Baarle Nassau). In deze rustiek landelijke omgeving krijgt u, mede ge├»nspireerd door die omgeving, de gelegenheid om in drie dagen tot een afgewerkt beeld te komen.

U werkt tijdens de cursus met onze materialen en gereedschappen. Het grote voordeel daarvan is dat u alles kunt uitproberen en zo een gefundeerde keuze kunt maken als u zelf iets aan wilt schaffen.

10:00 ontvangst met cake en koffie of thee en uitleg over de steenkeuze of over de vorderingen op dag 2 en 3. Daarna gaan we aan het werk. omstreeks 12:30 serveren we een uitgebreide lunch in buffetvorm.  Met diverse soorten salades, brood en beleg hartig en zoet. Ook soep, thee, koffie, melk of karnemelk worden aangeboden. Op een van de dagen bieden we ook nog een typisch streekgerecht aan. Er is de gehele dag fris, thee of koffie aanwezig. Tussendoor bieden we u ook nog vers fruit aan. Omstreeks 15:00 uur serveren we een wijntje of een biertje. Daar hoort natuurlijk een toastje bij met een lekkere salade of Franse kaas.  Om 16:00 stoppen we ermee, ruimen gezamenlijk op zodat we weer fijn aan het werk kunnen de volgende dag.

De cursus kost 210 euro voor 3 dagen inclusief drinken en de heerlijke uitgebreide lunch. De kosten van de steen zijn niet bij de cursus inbegrepen. Voor de cursus heeft u geen vooropleiding of specifieke vaardigheid nodig. De intensieve begeleiding maakt de cursus voor iedereen toegankelijk. We werken met beginners en gevorderden door elkaar, het is onze ervaring dat men elkaar op deze manier inspireert. Het gebruik van veiligheidsmiddelen is verplicht. U moet dan ook zorgen voor een paar beschermende handschoenen, een veiligheidsbril en een stofmasker. U kunt dit pakket bij ons aanschaffen voor ┬▒20 euro. De cursusplanning ziet u bovenaan de pagina.