deze cursus wordt tot nader bericht niet meer georganiseerd.

 

 

initiatiecursus bronsgieten

van boetseerwas naar brons, maak uw eigen bronzen beeld!

 

 

In deze cursus gaan we een uit boetseerwas gemaakt beeld een bronzen beeld maken. Het doel van deze cursus is een beeld in brons maken.

Op dag 1 wordt het beeld gemodelleerd in was, U wordt voor wat betreft de vormgeving begeleid bij het maken van uw wasmodel. Dag 2 wordt er brons gegoten en het beeld wordt zuiver gemaakt. Op dag 3 werken we de beelden af en geven we de beelden de voor brons specifieke kleuren.

 

 

 

Koffie, thee en een koekje zijn natuurlijk zoals u van ons gewend bent gratis. Ook de lunch wordt u aangeboden tijdens de cursus. U krijgt boetseermateriaal voor een beeld van ± 3Kg. De maximale maten van het beeld zijn 25cm hoog 15cm breed en 15cm diep. Het is niet mogelijk meer dan één beeld te maken tijdens deze cursus. Wilt u toch eens een extra beeld af laten gieten? Volg deze link voor meer informatie.

 

Kosten € 210.- voor 3 dagen exclusief brons. (bronsprijs ca eur 65,- per kg meegenomen naar huis) Lestijden van 10 tot ±16 uur. Koffie, thee en de lunch zijn inbegrepen.

Locatie: Oudelijns 11 2381 Weelde Belgie.

 

Hol bronsgieten voor gevorderden.

 

Cursusplanning voor 2021 is nog in afwachting van de ontwikkelingen rondom de corona crisis. Stuur ons een e-mail als u wilt inschrijven.

 

In deze cursus gaan we de vaardigheden van het gieten van grotere holle beelden in brons aanleren. Het beste is dat u de cursus "Van boetseerwas naar brons initiatie" al heeft gevolgd. We gaan dit keer uit van een bestaand beeld. Dit beeld kan van was, klei, keramiek, steen, metaal of wat dan ook gemaakt zijn. Van dit originele beeld wordt een siliconenmal gemaakt. Vanuit deze siliconenmal wordt een hol wasmodel gemaakt. Van het wasmodel gaan we een hol bronzen beeld maken. Er wordt een dictaat uitgereikt wat u mag behouden. Deze cursus beslaat 4 dagen van 10:00 tot 16:00 uur

 

Niet in de cursuskosten opgenomen zijn: de kosten van het brons (€65,- per Kg) en las en montage werkzaamheden.

 

Dag 1  maken we de siliconenmal inclusief steunmal op het originele beeld.

Dag 2 wordt gebruikt om een hol wasmodel te maken.

Dag 3 gaan we gieten, schoonmaken en afwerken.

Dag 4 brons afwerken en eventueel patineren

 

Omdat we hol gaan gieten kunnen we in deze cursus ook wat grotere beelden maken. De maximale hoogte is 40 cm de maximale breedte is 20cm. U mag per cursus maar één beeld maken.

 

Wilt u toch eens een extra beeld af laten gieten? Volg deze link voor meer informatie.

Het gehele proces vindt plaats in eigen beheer. Op die manier kunt u alle facetten van dit prachtige ambacht van dichtbij meemaken.

 

Kosten € 310,- voor 4 dagen exclusief brons. Lestijden van 10 tot ±16 uur. Koffie, thee en de lunch zijn inbegrepen.

Locatie: Oudelijns 11 2381 Weelde Belgie.