Bronsgieten

U vindt op deze pagina alle informatie die u nodig heeft over het bronsgieten bij BICK. De tabbladen hieronder bevatten informatie over uiterste aanleverdatums, prijzen, gietdatums, aanlevervoorwaarden en overige informatie.

Wilt u graag specifieke informatie of een offerte voor uw ontwerp? Stuur dan een e-mail met foto en gegevens over afmetingen naar info@bick.nl of kom naar een van onze winkels. Wij helpen u dan graag verder.

Wij zijn een van de eerste bronsgieterijen die vooraf bepaalde prijzen hanteren, zo kunt u gemakkelijk uitrekenen wat uw beeld gaat kosten. De kosten zijn inclusief afwerken en basispatina , dus geen verrassingen achteraf.

Met de hartelijke groeten van het BICK team

  • Bronsgietdatums
  • Prijzen
  • Patinakleuren
  • Algemene voorwaarden

Eerste gietdatum is 3 juni 2014, lever uw werk aan voor 18 juni 2014 als u op die datum wilt laten gieten.

 

Bij BICK betaalt u een vast bedrag per kg afgeleverd brons.

De kiloprijs bedraagt € 52,50- inclusief 21% BTW. Voor dit bedrag wordt uw beeld gegoten, afgewerkt (gietkanalen verwijderd) en voorzien van een basispatina (zwavellever of kopernitraat) in een geheel. Als u het beeld op hoogglans gepolijst wilt hebben wordt er een toeslag berekend. Let er op dat we een minimum hanteren van 3kg brons. Als u dus een klein beeld laat gieten betaalt u nog steeds minimaal voor 3 kg brons (€ 157,50).

Brons weegt ongeveer 10 keer zoveel als normale giet of boetseerwas. Weegt uw beeldje van was bijvoorbeeld 200gr, dan weegt uw bronzen beeld ongeveer 2kg.

Als u uw beeld in was aanlevert, zorgt u er dan voor dat er geen "vreemde" materialen in de was verwerkt zitten. U mag in de was wel spaarzaam organische/brandbare materialen gebruiken maar bijvoorbeeld geen metaaldraad. Twijfelt u? Overleg dan eerst even met ons.

Als u uw beeld bij ons laat gieten heeft u keus uit een aantal verschillende Basis patina's.

Hieronder voorbeelden van de basispatina's:

Zwavellever patina Zwavellever, geeft een donkerbruine tot zwarte kleur

Kopernitraat patina Kopernitraat, geeft een antiekgroene tot turquoise kleur

Andere patina's die tegen meerprijs leverbaar zijn;

volg deze link;

 

 

 

Basimateriaal Er wordt bij bronsgieterij BICK uitsluitend gewerkt met RG7 brons(Europese norm EN 1982). De samenstelling van dit materiaal is constant. Op deze manier krijgen we een betrouwbaar eindresultaat. Het maken van de gietvormen gaat volgens het ceramic shell proces. Dit proces geeft nauwkeurige afgietsels met een minimum aan ontluchtingskanalen. De tijd die het afwerken in beslag neemt kan daardoor bekort worden.

Milieuaspecten De uitstooktijden van de ceramic shells zijn belangrijk korter dan bij de traditionele methodes, als zodanig is deze methode duidelijk minder belastend voor het milieu. Ook en vooral in de kunst natuurlijk een overweging van belang!

Aansprakelijkheid / Garantie. Het is van belang te weten dat er in elk ambachtelijk proces onverwacht iets mis kan lopen. Dat betekent wanneer uw beeld onverhoopt toch niet goed afgegegoten blijkt te zijn we het opnieuw voor u gieten. De kosten van het beeld wat niet volledig juist gegoten is hoeft u natuurlijk niet te betalen!

U moet dan wel weer een nieuw wasmodel inleveren alvorens wij uw beeld opnieuw kunnen gieten. De aansprakelijkheid van bronsgieterij BICK beperkt zich dus tot het alsnog afgieten van uw nieuw ingeleverde wasmodel tegen de normaal geldende tarieven.


Beginnerscursus letterhakken in steen. 

Deze cursus leert u de basisvaardigheden voor het hakken van letters, cijfers en tekens in steen aan. U leert de fascinerende mogelijkheden aan die het overbrengen van een boodschap in steen biedt. In tegenstelling tot de huidige manieren van communicatie overdracht blijft een boodschap in steen zeer lang bewaard tot wel ettelijke duizenden jaren. En het moet niet altijd over een grafschrift gaan. Een mooi gedicht, spreuk of symbool is natuurlijk ook heel mooi om te maken! De cursus duurt twee dagen. We werken van 10:00 tot 16:00 uur. De nauwkeurige en beheerste manier van werken die het letterhakken vereist is ook uitstekend te gebruiken bij het vormgeven in steen in het algemeen. Enige ervaring in het bewerken van steen is handig maar niet noodzakelijk. Een plaat hardsteen en gebruik van gereedschap is bij de cursus inbegrepen.Er wordt een cursusdictaat uitgereikt waar alle aandachtspunten nog eens genoemd worden als naslagwerk. Kosten € 165 voor de twee dagen. Meer informatie? Neem even contact op met ons.

Cursus letterhakken gevorderden.

Deze cursus leert u de diverse mogelijkheden aan voor het hakken van letters, cijfers en tekens in steen, het ontwerp van uw werk, het uitvoeren van een werk dat u in gedachte heeft, of het toepassen van verschillende manieren van letterhakken.

Plandatum zie de cursusplanning

Aandachtspunten zijn het maken van een ontwerp, de steensoorten, diverse lettertypes, de uitvoering van die letters en het toepassen van de letterhaktechniek in ander werk. Er wordt gewerkt op een bij de cursus inbegrepen plaat hardsteen. Het is ook mogelijk in een op maat gemaakt stuk hardsteen te werken. U dient dan uw bestelling wel minstens 6 weken voor aanvang van de cursus op te geven. U verdiept de kennis en ervaring die u heeft opgedaan tijdens de basiscursus en vergroot uw eigen mogelijkheden.

 

De workshop leert u de vaardigheden aan voor het maken van vrije vormen met mensvriendelijke kunststoffen. We laten u kennis maken met de nieuwe producten zodat u met deze verrassende en revolutionaire materialen weer heel nieuwe richtingen op kunt. Denk aan de mogelijkheid levensgrote sculpturen te maken die met twee personen gemakkelijk op te tillen zijn. Nieuwe mens en milieuvriendelijk kunststoffen die absoluut weerbestand zijn zullen uw kijk op wat mogelijk is volledig aanpassen. Alleen de grenzen van uw eigen creativiteit vormen in deze workshop de beperking!

In deze workshop leert u hoe u een ruimteljke vorm maakt. Dit met de materialen die tegen kostprijs op locatie ter beschikking zijn. Ook al heeft u weinig of geen ervaring u kunt op deze workshop goed uit de voeten. In een ontspannen sfeer ontdekt u wat er met moderne materialen mogelijk is en wat u zelf kan. In korte tijd verbaast u uzelf en uw vrienden met wat u gemaakt heeft. De workshop is praktisch van aard, uiteraard is er ook advies omtrent het vormgevingsproces, maar de nadruk ligt op het gebruik van de materialen.

3 daagse Workshop "werken met mensvriendelijke kunststoffen"
Planning; zie de cursusplanning Cursulocatie: Atelier BICK Art Supplies Weelde Oudelijns 11 2381. Kosten : € 275,- 3 dagen excl. materiaalkosten.

 

Er wordt tijdens deze cursus gewerkt in zachte tot harde steen. We besteden speciale aandacht aan het gezond en veilig beeldhouwen. De techniek van het steenbewerken is naast het ruimtelijk vormgeven ook een belangrijk aspect van de cursus. De cursus is inclusief het gebruik van de gereedschappen van BICK Art Supplies. Er wordt in de vrije natuur gewerkt op onze cursuslocatie in de plaats Weelde nabij de Nederlandse grens. Bij slecht weer hebben we ook een volledig ingericht atelier ter beschikking. In deze rustiek landelijke omgeving krijgt u, mede geinspireerd door die omgeving, de gelegenheid om in drie dagen tot een afgewerkt beeld te komen.

U werkt tijdens de cursus met onze materialen en gereedschappen. De gehele dag is er drinken en eten beschikbaar en er wordt een heerlijke, uitgebreide lunch geserveerd door ons. De cursus kost 195 euro voor 3 dagen, datums; zie de cursusplanning

Als u in de buurt wilt overnachten kunnen we u suggesties doen voor een B&B, camping of hotel in de buurt, informeer naar de mogelijkheden als u inschrijft voor deze driedaagse cursus. Meer informatie? Neem even contact op met ons.

Locatie cursus: Oudelijns 11 2381 Weelde België (op ca 5 km vanaf de grens met Nederland)

Voor veel mensen is het een wens een beeld dat ooit is gemaakt te reproduceren. Het maken van een duurzame siliconemal is dan een uitstekende oplossing. Van daaruit kunt u een extra exemplaar van uw sculptuur gaan maken in brons, kunststof, gips of bv gietsteen.

Daaruit volgt dat u voor deze cursus zelf een al bestaand beeld meeneemt waar u een kopie van gaat maken. Dat bestaande beeld mag van bv. steen, klei, (vers of gebakken), of boetseerwas zijn. Het is verstandig een niet al te complex beeld uit te kiezen om te beginnen omdat het anders al snel te moeilijk wordt voor een eerste keer. We willen u immers een gedegen basis meegeven waar u verder mee voort kunt. Overleg of het beeld geschikt op voorhand met de docent als u twijfelt. Het maximale formaat van uw beeld is 40x20x20 (uw beeld moet dus in een doos van die afmetingen passen)

zaterdag 1 juni, vrijdag 7 en zaterdag 8 juni 2013 van 10:00 tot 16:00 uur. De cursuskosten zijn € 195,- inclusief materiaal.  We verzorgen deze cursus in ons volledig ingerichte atelier van BICK Art Supplies Belgie in Weelde nabij Baarle Nassau / Turnhout.  

Er wordt gewerkt in zachte steen. U kunt zelf steen uit de krijtrotsen van de “Cap Blanc Nez” halen. Deze witte steen is zacht en zeer goed te bewerken. Wilt u toch in een zachtere steen werken die u zelf meeneemt, dat kan natuurlijk ook. 
We besteden speciale aandacht aan het gezond en veilig beeldhouwen. De techniek van het steenbewerken is een belangrijk aspect van de cursus. Natuurlijk mag u ook voor wat betreft vormgeving en het ontwikkelen van een eigen beeldtaal de support van onze docent verwachten. 
De cursus is inclusief het gebruik van de gereedschappen en gebruik van de faciliteiten op de cursuslocatie van Chambre d’ hote “Le vieux Carre”. 

We werken van 09:00 tot 12:30 onder begeleiding. ‘s middags bent u in de gelegenheid om zelfstandig de prachtige omgeving van Les Deux Caps te gaan verkennen.

 U verblijft 5 nachten in de luxe Chambre d’ hôte “Le Vieux Carre” en krijgt het ontbijt en de lunch aangeboden. In het dorp Escalles kunt u lekker dineren voor een redelijke prijs. Ook het nabijgelegen Calais en Boulogne bieden een keur aan restaurants waar u lekker kunt eten.

Voor deze cursus heeft u geen specifieke vaardigheid nodig. De intensieve begeleiding door onze ervaren docent maakt de cursus voor iedereen toegankelijk. We werken met beginners en gevorderden door elkaar, het is onze ervaring dat men elkaar op deze manier inspireert.

5 overnachtingen inclusief ontbijt en lunch  voor 585 euro per persoon. Toeslag voor één persoon per kamer 150 euro, begeleiders die niet deelnemen aan het beeldhouwen betalen 490 euro. Planning: zie de cursusplanning

In deze cursus gaan we de vaardigheden van het gieten van grotere holle beelden in brons aanleren. Het beste is dat u de cursus “Ceramic Shell” initiatie al heeft gevolgd. We gaan dit keer uit van een bestaand beeld. Dit beeld kan van was, klei, keramiek, steen, metaal of wat dan ook gemaakt zijn. Van dit originele beeld wordt een siliconenmal gemaakt. Vanuit deze siliconenmal wordt een hol wasmodel gemaakt. Van het wasmodel gaan we een hol bronzen beeld maken. Er wordt een dictaat uitgereikt wat u mag behouden. Deze cursus beslaat 6 dagen van 10:00 tot 16:00 uur.

Kosten: € 395,- voor 6 dagen. Koffie, thee en de lunch zijn inbegrepen.

Plandatums: zie de cursusplanning Cursuslocatie: Oudelijns 11 2381 Weelde Belgie (op ca 3 km afstand van Baarle Nassau ) Lestijden van 10 tot ±16 uur. Voor aanmelden kunt ons een e-mail sturen contact

 

In deze cursus gaan we de vaardigheden van het gieten van grotere holle beelden in brons aanleren. Het beste is dat u de cursus massief gieten Cire Perdue al heeft gevolgd. We gaan uit van een bestaand beeld. Dit beeld kan van was, klei keramiek, steen, metaal of wat dan ook gemaakt zijn. Van dit originele beeld wordt een siliconenmal gemaakt. Vanuit deze siliconenmal wordt een hol wasmodel gemaakt. Van het wasmodel gaan we een hol bronzen beeld maken. Ook het afwerken en patineren van het beeld maakt deel uit van de cursus. Door onze contacten met de bronsgieter kunt u later voordelig zelf uw eigen bronzen beelden laten afgieten. De cursus beslaat 10 dagdelen van 2,5 uur en kost 345 euro. Dat is exclusief, siliconen, brons en eventueel laswerk. Normaal mag u rekenen op ca €175,- aan materiaalkosten. Planning voor 2012 elke zaterdag van 29 september tot en met 1 december 2012. interesse? Geef u vast op! lokatie,Weelde (op ca 3 km van Baarle Nassau). Meer informatie? Neem even contact op met ons


Gewicht brons?

Gewicht van het brons berekenen? Brons is 10 keer zo zwaar als boetseer of gietwas, vermenigvuldig uw gewicht in was x10 en u heeft het * gewicht in brons bepaald.


* als u "vreemd" materiaal in uw beeld van was heeft verwerkt klopt deze methode natuurlijk niet

Afwerking

Het beeld wordt volledig afgewerkt afgeleverd. Ook kan het direct op sokkel geplaatst worden. De sokkel en het plaatsen op de sokkel zijn niet in de prijs inbegrepen.

Zwavellever patina